Pure Music Tehetségkutató

2012 óta

a SAJÁT szervezésű tehetségtámogatónk 

2012-től folyamatosan próbáljuk a saját lehetőségeinkhez mérten támogatni azokat a zenészeket és előadókat, akik jelentkeznek hozzánk. Távol a nagy kereskedelmi TV-k tehetségkutatóitól, egy szakmai alapon döntő, egyéb külső tényezőktől mentes megmérettetés. 

Minden (meghirdetett) évben, egy hónap (május 01-május 31) áll rendelkezésére azoknak a hajdú-bihar megyei zenekaroknak és előadóknak, akik szeretnének nyerni egy professzionális, TV/rádió kompatibilis hangfelvételt, egy FULL HD werkfilmmel.

Ami ehhez szükséges: 1 db zenekari fotó (infóval), 1 db rögzített SAJÁT szám.

FIGYELEM: NEM FONTOS A MINŐSÉG, LEHET PRÓBATERMI FELVÉTEL ÉS LEHET KAZETTÁS MAGNÓVAL RÖGZíTETT HANGANYAG, VAGY AKÁR "GAGYI" HÁZIDEMÓ, KONCERTFELVÉTEL IS.

Kizárólag SOUNDCLOUD-ra https://soundcloud.com/ feltöltött hangfelvételt fogadunk el. Nem az a lényeg, hogy milyen minőségű felvételt küldtök, hanem maga a dal, a hangulata, mondjuk úgy: az "összfeeling".

Senkit nem szeretnénk azzal álltatni, hogy hatalmas lehetőséget kap és ezzel minden vágya egy csapásra teljesülhet. Csupán annyi fog történni, hogy lesz (INGYEN) egy profi bemutatkozó anyaga, egy full Hd klippel, feltöltve a YOUTUBE-ra. Utána, hogy ezzel mihez kezd, hogyan kamatoztatja és mit fog elérni valójában, az már nem a mi részünk, de a lehetőséget megadjuk. A studio-iNside minden hangszerét fel lehet használni a felvételnél: MARSHALL, BLACKSTAR, AMPEG, TAMA, FENDER, SCHECTER, ESP, FENDER JAZZ BASS, IBANEZ, TAKAMINE, ENGL, ORANGE stb...

A jelentkezés és a részvétel TELJESEN INGYENES.

A tehetségkutató MENETE

Az adott zenekar, előadó küld egy fényképet a mail címünkre, ide: studio.inside1@gmail.com, ez be fog kerülni a fénykép-galériánkba a FACEBOOK oldalunkon. Ezt a képet minimum 100 embernek LIKE-olnia kell ahhoz (+50 Facebook megosztás), hogy az előadó vagy zenekar be tudjon jutni a következő fordulóba. A fotó mellé írjatok a zenekarotokról/ produkciótokról néhány sort: Kik a zenekar tagjai? Melyik városból vagytok? Mióta zenéltek? Mik a céljaitok? stb. Tehát, ha megvan a 100 like + 50 FACEBOOK megosztás, akkor a zenekar elküldi azt a SOUNDCLOUD linket, amelyen meg tudjuk hallgatni az általuk kiválasztott és rögzített dalt. MÉG EGYSZER: NEM SZÜKSÉGES STÚDIÓMINŐSÉG. A dalok kielemzése, átrágása minden évben a július 1-től augusztus 31-ig tartó időszakban fog megtörténni. Azon zenekarokból, akik beküldték a fotót (és ami elért 100 LIKE-ot+50 Facebook megosztást), valamint a dalt, 3 előadót fogunk kiválasztani. Őket 1 adott napon, október környékén meginvitáljuk a studio-iNside professzionálisan felszerelt stúdió-próbatermébe, ahol személyesen is meg fogjuk hallgatni a produkciókat és kiválasztjuk azt az egyet, akinek elkészítjük a fődíjat: a profi felvételt, werkklippel. A 'Pure Music' tehetségkutató és a studio-iNside hangstúdió fenntartja magának a jogot, hogy a győztes zenekar produkciójának hangszerelésében, ill. a dal felépítésében - ha szükséges- kisebb módosításokat kérjen vagy eszközöljön.

az eddigi GYŐZTESEK

A 2012-es győztes 2JOINTS zenekar nyereménye:


A 2013-as győztes FÁZISKÉSÉS zenekar nyereménye:


A 2014-es győztes PlugIN zenekar nyereménye:


A szintén 2014-es győztes GHOST TOAST zenekar nyereménye:


A 2015-es győztes EMMA UNDRESSED zenekar nyereménye:


A 2016-es győztes PRIVÁT AFFÉR zenekar nyereménye:


A 2017-es győztes MAG zenekar nyereménye:

Ahogy látjátok (hallhatjátok), 2012-ben egy reggae, funky, rap, pop egyveleget játszó csapat, 2013-ban egy indie rock, 2014-ben egy blues-rock és egy rock-metal-jazz-drum'n'bass zenét játszó csapat, 2015-ben egy pop-metál banda, 2016-ban egy indie-pop-rock zenét játszó zenekar, 2017-ben pedig egy metál zenekar nyert, de a 'PURE MUSIC' tehetségkutatóra bármilyen stílusú dallal lehet jelentkezni: pop, rock, electro, metál, hardcore, metalcore, rap, funky, soul, jazz, reggae stb.

-Se életkor, se műfaji megkötés nincs

-Csak saját dallal lehet jelentkezni

-Nincsenek kategóriák

-A "keleti régiót" támogatjuk: csak hajdú-bihari megyei (vagy ide kötődő) zenekarok jelentkezhetnek

Ahogy promotáljuk, "senkitől nem fogunk lakcímkártyát kérni", így a zenekarokra bízzuk a döntést, hogy beneveznek-e vagy sem, de ha kiderül, hogy nem a nevezett megyéből vannak, akkor az kellemetlen szituációkat és kérdéseket, ill. kizárást vonhat maga után. Nincs közönségszavazás, nincs külön díjazás, nincs egyéb óhaj-sóhaj, csak PURE MUSIC.

a ZSŰRI

A Pure Music rangidős zsűritagja Váradi Feri, a CAMPUS rádió, és még számtalan más médium (el)ismert "arca". Rádiós/TV-s műsorvezető/szerkesztő, de rengeteg egyéb helyen is találkozhattok a nevével: könyvekben, blogokban, újságokban. Azt gondolom, hogy aki benne van a zenei, kulturális vérkeringésben, annak biztosan nem kell őt különösebben bemutatnunk. Számtalan kezdő/haladó zenekarral van/volt közvetlen kapcsolata, és néhány ismertebb zenekart (pl.TANKCSAPDA) is támogatott így, vagy úgy az évek folyamán. A zsűri második tagja Stumpf Árpád. A fiatalabb zenészek talán kevésbé ismerik, de néhány éve a GONZO zenekarral országos ismertségre tett szert: 2008-ban megnyerték a MTV MUSIC AWARDS magyarországi döntőjét, olyan neveket utasítva maguk mögé, mint pl. a ZAGAR, IRIE MAFFIA, BEAT DIS... A zenekar 2008-ban Angliában játszott, ugyancsak a MUSIC TV gáláján...Ezután végigturnézták az országot: SZIGET fesztivál, Hegyalja, VOLT, A38, és szinte az összes nagy szabadtéri eseményen jelen voltak...Nem is ez a lényeg...Akik ismerik, tudják, hogy jó zenész/énekes, és nagyon jó frontember. És, hogy miért is mesélem mindezt el? Mert 2003 környékén még egy koszos kis debreceni próbateremben arról álmodozott, velünk együtt, hogy érdemes igényes zenekart összehozni, és (szinte) a nulláról elindulva is be lehet futni: 2009-ben a MR2 AKUSZTIK című műsorába is bekerült a GONZO, közben napi rotációban lehetett látni a klipjüket a MTV HUNGARY-n, a dalaikat pedig hallani az MR2 Petőfin stb. A mai napig számos rádió, (közte országos is) játsza a dalaikat. Érdemes megnézni ezt a videót, Liverpool-ban készült:

https://www.youtube.com/watch?v=_ITEz3incsk

A zsűri következő tagja Szabó Ivett, az Alföld TV és néhány, más ismertebb médium műsorvezetője, szerkesztő-riportere. A zsűri negyedik tagja pedig a studio-iNside. Magunkról nem írnék túl sokat, hiszen, ha megnézitek a FACEBOOK oldalunkat, láthatjátok, hogy milyen zenei projekteket csináltunk, hogyan nyilatkozunk, kommentelünk, vagy vélekedünk általánosságban a zenékről, konkrét zenekarokról. Rengeteg zenésszel projekteltünk/dolgoztunk, vagy szimplán csak zenéltünk együtt. Jópár zenekart láttunk befutni és földbe állni is... Nehéz okosnak lenni, konkrétan lehetetlen; szintén nagyon nehéz megmondani, hogy miből/kiből lesz a igazi"cserebogár"... Nem arról a "cserebogárról" beszélünk, aki meg van csinálva sok-sok pénzből és kapcsolatból, hanem arról, aki valódi tehetség, és nem csak addig "fut", amíg pénzelik hátulról és nyomják...

+1 : 2015-től Tajti Viktor, a 2JOINTS zenekar zeneszerzője, gitárosa, rappere is a PURE MUSIC tehetségkutató zsűrijéhez tartozik. A 2JOINTS egyébként a tehetségkutató-sorozat első szériájának győztes bandája.

A PURE MUSIC Facebook oldala