GYIK

Gyakran ismételt kérdések

1. Hogyan tudom felvenni veletek a kapcsolatot?

Kizárólag mail-ben. Írj nekünk és mi gyorsan, készséggel válaszolni fogunk. Telefonszámot azért nem írunk ki az oldalra, mert gyakran nem tudjuk felvenni, illetve "a szó elszáll, az írás megmarad", így nincsenek félreértések sem a dátumokat, sem az egyéb részleteket illetően.

2. Mikor érkezzünk a stúdióba?

Pontosan. Ha pl. 14.00-töl van foglalásod, akkor max. pár perccel érkezz hamarabb, de inkább gyere pontosan 14.00-re. Sokan félreértik, de a világon minden (komoly) helyen beleszámít a stúdióidőbe pl. "mergérkezés", a technikai előkészítés, illetve az akklimatizáció, warm up. Mi az időnket adjuk el, sok "kis" 10-15perc az elején/végén rengeteg órára jön ki havi/éves szinten. És természetesen ez a pontosság mind a stúdióra, mind a próbateremre igaz. A stúdió egész órákat ad el, nem negyed/fél órákat. 

3. Van egy jó dalom. Befuttatjátok?

Alapesetben nem. A hangfelvételhez, utómunkához semmi konkrét köze nincs a 'befuttatásnak'. Ettől függetlenül mivel számos ilyen vagy ehhez hasonló kérdést kapunk, a válasz lehet 'igen' is, de ennek a szolgáltatásnak nyilván ára van. Csak úgy (sajnos) nem. Nem titok, hogy ritkán előfordul(t), hogy projektek mögé álltunk, de ilyen szökőévente 1x van és ezek a produkciók -garantáltan- sikerre vannak ítélve, komoly nézettséggel bírnak. Ugyanakkor minden egyes projekttel eltöltött perc nekünk munka. Ha van olyan dal, amiben hiszel, akkor fektess bele időt/energiát/pénzt és mi segítünk.

4. Be tudunk ugrani hozzátok 'csak úgy'? 

Ahogy szoktuk mondani, ez nem egy bolt, hogy csak úgy valaki 'beugorjon', de egyébként van rá mód; csak előre szükséges időpontot egyeztetni. Számos projekt igényel előzetes, személyes egyeztetést, technikai bejárást, szóval ennek nincs akadálya, írjatok mail-t és megbeszéljük. 

5. Kezdő vagyok, nincs tapasztalatom. Foglalhatok?

Igen. Senki nem profiként kezdi, a stúdiózásnak vannak lépcsőfokai, rengeteg "kezdő" produkcióval foglalkoztunk az elmúlt években.  

6. Egy óra felvételre lenne szükségem, megoldható?

Nálunk sajnos nem. 1 óra alatt gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni, ezért a minimum foglalás 2 óra hossza. 

7. Láttam a zenei alapjaitokat a YT-on. Van olyan, ami tetszik, de bele lehet nyúlni a szerkezetbe, hangszerelésbe még?

Igen, alapesetben minden megoldható, de így némi pluszköltséggel kell számolni a feltüntetett alapárhoz képest. Egyébként az esetek nagyobb részében hozzánk egyedi alapok miatt fordulnak, de a lehetőségeinkhez mérten rugalmasak vagyunk.

8. Hangfelvételnél pluszköltséggel bír, ha a stúdió hangszereit használjuk?

Nem, stúdiófelvételnél, minden hangszerünk, erősítőnk díjmentesen használható.

9. Próbaterem bérlésnél is ingyenes a hangszerek használata?

Részben igen. A dobfelszerelés, cinek és az erősítők használata ingyenes. A gitároké, billentyűé viszont nem. Ennek pontos részleteit a PRÓBATEREM oldalon láthatjátok.